Festivalul european al creatorilor independenți de conținut pe Youtube, Facebook, Instagram și TikTok se pregătește de lansarea din România.


Tubecon se va desfășura în complexul ROMEXPO în 4 (și 5) aprilie 2020. Formatul, lansat în Finlanda, a cucerit deja mai multe capitale europene și a generat, practic, un nou trend în industria de entertainment.

E un fenomen similar festivalurilor de muzică – doar că locul formațiilor și DJ-ilor a fost luat de vloggeri, creatori de conținut și influenceri. Tonul a fost lansat în SUA, de Vidcon. În Europa, Tubecon a preluat acest rol.

Acum câteva zile, cu sprijinul Coca-Cola, mai mulți oameni-cheie din industria de vlogging, video content și influential marketing au luat parte la o misiune (deloc) secretă de „spionaj” la Tubecon, în Helsinki (unde a avut loc deja a 6-a ediție).

Cum e Tubecon văzut live, la el “acasă”?

Cine a participat? Nu mai puțin de 15 oameni, printre care 3 creatori de conținut de top (Bianca Adam – aka Tequila, Sînziana Iacob – aka Sînziana Sooper, Radu Constantin – aka Radu) PLUS reprezentanți ai celor mai mari companii din România care reprezintă creatorii (mai exact, Ingrid Mihai de la Global Records, Adriana Popescu de la CAT Music și Florin Grozea de la HIT Yourself) PLUS partenerii media de la ProTV (Alexandra Dinu și Dana Iordache) PLUS colegele de la Universum Events (Alexandra Ciobanu și Sabina Popârlan) PLUS o parte din echipa UPGRADE 100 – care va organiza Tubecon și România.

O delegație cât se poate de serioasă, deci 😉 Iată cum au reacționat creatorii noștri văzând, live, ce înseamă Tubecon:

Tubecon e un format care aduce la un loc, într-un show care se va întinde pe durata a două zile, la complexul Romexpo, cei mai populari creatori de conținut Youtube, Instagram, Facebook ori TikTok cu comunitățile pe care le-au adunat.

Așteptăm peste 20.000 de participanți!

Festivalul mi se pare un veritabil UNTOLD al vloggerilor” – Radu Constatin, creator Youtube

Imens! Tubecon e cât Drumul Taberei, cartierul unde m-am născut eu!” – Sînziana „Sooper” Iacob

Mi se pare super-aplicabil în România, unde nu avem un format de genul – și avem mare, mare nevoie” -Bianca „Tequila” Adam

Nu știm cât de mare va fi impactul, dar judecând după răspunsul entuziast al creatorilor precum și din ce spun fanii, cred că ne putem aștepta la un eveniment major încă de la prima ediție”, spune și Florin Grozea, de la HIT Yourself, care joacă și rolul de director de comunitate al creatorilor.

Ce cred specialiștii care lucrează zi de zi cu vloggeri?

Unul dintre panelurile din Helsinki a găzduit o discuție cu reprezentanții celor mai importante companii care gestionează relația brandurilor cu creatorii de conținut: Global Records (Ingrid Mihai), CAT Music (Adriana Popescu) și HIT Yourself (Florin Grozea).

Iată ce cred specialiștii legat de noul format de festival care se pregătește de lansare în România:

Formatul Tubecon dă acces la tot publicul care urmărește vloguri. Pentru branduri mi se pare o șansă ideală să fie acolo” –  Ingrid Mihai, Global Records

Tubecon e un format care extinde canalele de comunicare folosite până acum în relația creatorilor cu publicul și brandurile” – Adriana Popescu, CAT Music

De alfel, inclusiv companiile de acest tip sunt relativ noi în peisajul media și răspund nevoii brandurilor de a discuta unitar și a accesa dintr-un singur punct de contact mase mari de creatori și de fani.

  • Global Talent este compania dedicată marketingului prin influenceri, desprinsă din casa de discuri Global Records. Reprezintă peste 400 de canale create de artiști, vloggeri, creatori de conținut, care totalizează 36 milioane de fani pe Facebook, 24 de milioane de followeri pe Instagram și 23 de milioane de abonați pe Youtube.
  • CAT Music operează pe lângă business-ul muzical și o rețea de peste 90 de creatori și artiști care adună cca. 12 milioane de abonați Youtube și cca. 60 de milioane de vizualizări/lunar.
  • HIT Yourself companie lansată de Florin Grozea, fost component al formației HI-Q, are o rețea de 15 artiști / creatori care adună cca. 6 milioane de abonați.

Legături puternice cu România

Unul dintre fondatorii Tubecon, Risto Kuulasmaa, s-a îndrăgostit la propriu de România.

De ce crede în succesul formatului și la noi, aflați dintr-un scurt interviu realizat tot la Helsinki de organizatorul Tubecon în România, Dragos Stanca:

La final, iată ce spune despre Tubecon România Mihai-Alexandru Hash – un „veteran” și trend-setter al industriei locale, cel mai cunoscut publicului ca Mikey Hash fiind de altfel primul vlogger român care a atins 1 milion de abonați pe Youtube, și el parte din proiect:

Deplasarea echipei României la Tubecon Finlanda a fost posibilă cu sprijinul Coca-Cola România.

Festivalul e deschis parteneriatelor cu creatori, branduri și companii. Puteți să îi contactați pe membrii echipei organizatoare aici.

Primele bilete sunt disponibile deja, aici.

X
X