Informații și Întrebări Frecvente

Tubecon va avea loc la Romexpo, în Pavilionul Central în Septembrie 2020.

În ce calitate vii la Tubecon?

Ai ocazia să întâlnești sau să vezi creatorul preferat în ipostaze și ocazii diferite.

Pe scena principală au loc, de dimineață până seara, diverse momente în care vloggeri și diverși artiști consacrați interacționează cu tine.

În zona de gaming vei putea participa la diverse jocuri și provocări iar în zona dedicată frumuseții, modei și make up-ului, cele mai urmărite vlogger-ițe vor susține prezentări și vor face demonstrații live.

Unii dintre creatori vor susține sesiuni private de tip meet & greet, în care, timp de 5 minute vei avea parte de o experiență de neuitat. Nu vor lipsi sesiuni de întrebări și răspunsuri, diverse alte activări și surprize.

Tubecon salută toți creatorii de conținut, indiferent de platforma pe care își publică conținutul.

Programul Tubecon este planificat în strânsă colaborare cu întreaga comunitate de creatorii de conținut. Fiecare creator se poate implica într-o măsură mai mare sau mai mică, Tubecon fiind o platformă de comunicare deschisă în acest sens.

Dacă ești un creator de conținut cu o audiență semnificativă, așteptăm un mail la adresa creatori@tubecon.ro pentru a decide cum putem colabora.

Îți plac evenimentele mari și cu o doză uriașă de distracție? Te simți bine în echipă, rezolvând situații neprevăzute și simțind că faci diferența?

Ești consumator avid de video și ești la curent cu tot ecosistemul de vlogging și social media?

Noi căutăm voluntari pentru cel mai mare eveniment de vlogging și video din România.   

Așteptăm peste 10.000 de oameni, coordonăm peste 200 de creatori de conținut din România și din alte țări, pregătim 3 zone tematice și 1 scenă de mari dimensiuni – totul pentru un show nemaivăzut de 12 ore. 

Ca voluntar, activitățile de care să fi responsabil pot fi: amenajare, marcare si stabilire spații/ culoare/ dirijare trafic, distribuire kituri de participare, amenajare zone puncte de alimentare, asistenta participanti, asistenta invitați, VIP, creatori, asistență access, infopoint, distribuire/ vânzare produse promoționale, foto/video, etc.

Pentru efortul tău, vei avea din partea noastră un certificat de participare, o recomandare pentru ajutorul oferit, masă, acces gratuit în toate zonele Tubecon, echipament marca Tubecon (tricou/ șapca/etc) și o experiență fabuloasă în culisele organizării unui astfel de eveniment.

Așteptăm înscrieri la hi@tubecon.ro

Tubecon este o platformă ideală de comunicare cu un public divers și extins, a cărui atenție este, prin alte mijloace și în alte ecosisteme, foarte greu de atras. 

În plus, spre deosebire de campaniile “clasice” cu influenceri, audiența Tubecon nu e formată doar din participanți tineri și foarte tineri (adolescenți și pre-adolescenți) ci și din părinții acestora.

Avem 4 zone tematice  – gaming, frumusețe, moda&make-up, sporturi outdoor, si parents park – unde cei peste 10.000 de vizitatori pot intra in dialog cu brandul tau.

Din experiența celorlalte țări, circa 30% dintre cei care vin la Tubecon sunt adulți, peste 18 ani. 

Pentru statistici și date demografice despre publicul nostru precum și informații despre posibilitățile de colaborare și prezență la eveniment: parteneri@tubecon.ro

Tubecon oferă un număr limitat de acreditări de presă.

Vă rugăm să trimiteți cererea Dvs. la adresa hi@tubecon.ro

FAQ – General

Ce este Tubecon?

Tubecon este mai mult decât un eveniment anual; integrând peste 200 de vlogger-i, influencer-i video și artiști, Tubecon este o platformă de comunicare – atât online cât și offline, care mijlocește dialogul dintre creatorii independenți de conținut, publicul acestora, branduri, marketeri și experți în comunicare, precum și orice alt interlocutor – persoană sau companie –  interesat de un nou fenomen media care a luat o amploare fără precedent în ultimii ani. 

Ce conținut găsim la eveniment?

La Tubecon vei vedea momente artistice, provocări live, demonstrații, sesiuni de întrebări și răspunsuri, meet & greet cu vloggeri și vedete online, diverse alte activări și activități sportive sau de entertainment.

Zonele principale sunt cele dedicate divertismentului (main stage), gamingului, modei și machiajului, dar pregătim și multe alte suprize.

Cum sunt selectați creatorii pentru a participa la acest eveniment?

Evenimentul este deschis tuturor creatorilor. La fel ca și în celalte țări unde se are loc – Finlanda, Spania, Germania, Elveția, etc – Tubecon România se lansează  printr-un eveniment major, în care colaborăm inițial cu un mic grup de creatori, din diferite genuri. În timp, pe măsură ce ne apropiem de data desfășurării, și în funcție de disponibilitatea creatorilor, noi nume se adaugă, cu noi idei și surprize.

Nu găsesc creatorul meu preferat în program. De ce nu participă la Tubecon?

Toți creatorii care au audiențe semnificative și se înscriu în profilul evenimentului sunt bine-veniți la Tubecon, unde se pot întâlni cu fanii lor, având toată deschiderea din partea noastră.

Dacă nu apare în listă numele creatorului tău favorit, cel mai probabil el/ea nu a fost disponibil(ă) pentru ziua desfășurării Tubecon. Sau ești prea nerăbdător – lista finală va fi anunțată în luna iulie 😉

FAQ – Practic

Este Tubecon un eveniment sigur?

Tubecon este un eveniment în organizarea căruia se iau măsuri sporite de pază și de securitate.  Având în vedere profilul și vârsta majorității audienței (sub 18 ani), pe lângă toate autorizațiile și aprobările necesare, dispunem de o echipă profesionistă de pază și protecție, de echipamente și echipe de prevenție și intervenție dar și de soluții de control, dirijare și gestionare a traficului în locație, astfel încât să ne asigurăm de buna desfășurare a evenimentului pe întreg parcursul zilei. Ne rezervăm dreptul de a selecta participanții cărora le permitem accesul la eveniment. 

Tubecon este accesibil persoanelor cu dizabilități?

Tubecon este un eveniment care încurajează participarea persoanelor cu dizabilități. Acordăm facilități speciale persoanelor care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap. Pentru detalii, va rugam sa ne contactati la hi@tubecon.ro

Menționăm pentru persoanele cu probleme locomotorii, care utilizează un scaun rulant pentru deplasare, că în unele zone din cadrul evenimentului nu sunt prevăzute intrări cu facilități pentru scaun rulant. De asemenea, pentru persoanele cu nevoi speciale, care vin alături de un animal însoțitor/ câine ghid, menționăm că evenimentul este prevăzut cu zone de divertisment cu lumini puternice, intermitente, zgomote deranjante și aglomerație care ar putea genera situații în afara controlului echipelor noastre de intervenție și suport. 

FAQ – Pentru Părinți

Ce este Tubecon?

Tubecon este un eveniment în care publicul se poate întâlni cu creatorii de conținut online și implică diverse activități de tip concert, challenge, concursuri, dezbateri live cu experți în media, cybersecurity, panel-uri și sesiuni de Q&A atât cu artiștii, vlogger-ii și alți creatori cât și cu specialiști din industrie. 

Așteptăm peste 10.000 de vizitatori, sunt posibile perioade mai aglomerate, cu  intervale de așteptare prelungite pentru anumite activări.

Recomandăm citirea Regulamentului General – Termeni si Condiții pentru evitarea oricăror posibile neplăceri. 

Ce este un creator?

Creatorul este cineva care produce conținut pentru YouTube, Instagram, Facebook, TikTok sau alte platforme social media.

Creatorii au devenit foarte populari în rândul tinerilor în ultimii ani, iar videoclipurile lor sunt urmărite de milioane de oameni.

Creatorii produc conținut care variază de la videoclipuri amuzante ori despre propriile lor vieți până la videoclipuri care acoperă genuri specifice și zone de interes (cum ar fi jocurile, tehnologia, frumusețea, moda, călătoriile și multe altele).

Cum pot să-mi pregătesc vizita la Tubecon?

Dacă veniți împreună cu copiii Dvs. la eveniment, ar trebui să discutați cu ei în avans și să aflați de ce copilul dumneavoastră este interesat să vină la Tubecon.

Vizionați videoclipurile celor mai populari creatori și discutați cu copiii Dvs. despre asta.

Pregătiți-vă pentru eveniment parcurgând împreună cu minorii pe care îi însoțiți Regulamentul General – Termeni și Condiții, și stabiliți câteva reguli clare despre participarea împreună la activitățile din cadrul evenimentului (i.e. loc de întâlnire, oră de întâlnire, metode comunicare, etc.)

Luați în considerare cel puțin următoarele lucruri:

– La eveniment vor participa mii de adolescenți și copii.

– În timpul evenimentului, rețelele mobile pot fi supraîncărcate. Stabiliți împreuna cu copilul un loc de întalnire în cazul în care vă veți pierde.

– Asigurați-vă că copilul dvs. are suficientă apă și că are posibilitatea de a mânca în timpul zilei.

– Spuneți copilului că, în caz de urgență, poate găsi și contacta un voluntar Tubecon.

– Treceți prin lista articolelor interzise și asigurați-vă că nu le aduceți la eveniment.

– Pentru a reduce timpii de așteptare, discutați cu copilul în prealabil, pentru a înțelege că nu există garanție că cineva poate să-și întâlnească creatorul preferat. Majoritatea creatorilor sunt implicați în program și oferă numeroase modalități de fi văzuți în direct.

Locația va avea o zonă specială dedicată părinților, în care se vor desfășura diverse activități – workshop-uri, dezbateri, panel-uri, Q&As. În acest sens, Tubecon este un proiect multidisciplinar care vizează o mai bună cunoaștere și gestionare a mediului online (beneficii, riscuri, pericole). 

Există o limită de vârstă pentru eveniment?

Tubecon este deschis tuturor vârstelor. Copiii cu vârste cuprinse între 10-15 ani trebuie însoțiți de un adult.

Copiii peste 16 ani vor prezenta un acord de participare semnat de către unul dintre părinți, însoțit de o copie a Cărții de Identitate a acestuia.Datele vor fi folosite exclusiv în scopul facilitării accesului la eveniment. 

Datorită efectelor de lumină și sunet, nu recomandăm participarea copiilor sub 3 ani (care însă, va beneficia de o intrare gratuită, însoțit de un adult). 

Participanții au obligația ca pe lângă Biletul de acces, să aibă asupra lor acte de identitate.

X
X